Севелин, който брутално закла баща си в кв. “Павлово”, проговори: Не е като по филмите, по-трудно беше…

Софийски Районен Съд

СГС наложи най-тежката мярка задържане под стража на Севелин Николов, който е обвинен за убийството на баща си в столичния квартал “Павлово”.

В ранните часове на съботния ден Николов отива в жилището на баща си в квартал Павлово и му нанася множество прободни рани, които са и причина за трагичния край. Николов е бил под въздействието на наркотични вещества и е купонясвал заедно със свои приятели, на които казва че има намерение да убие баща си.

В себе си е носил нож и дрехи , които да облече след като извърши деянието, пише novini.bg

Свидетелят Алексиев го кара до дома на жертвата. Николов слиза от колата, отива в кооперацията и нанася множество удари, след което извхръля ножа в река Боянска и се връща на купона, където казва, че е убил баща си. Друг свидетел прави показания, в които обяснява, че Севелин разказва, че не било като по филмите, а било по-трудно да извършиш убийство.

От прокуратурата  поискаха най-тежката мярка, тъй като смятат, че той може да се укрие и да извърши ново престъпление. Защитата на Севелин обясни пред съда, че събраните до този момент доказателства не са достатъчни и че все още не е установено от какво точно е починал Николов.

Според защитата всички доказателства на свидетели са събрани под психологически натиск, а и самите те са били под въздействието на наркотици. Съдията от СГС заяви, че смята, че има събрани доказателства, че Севелин е съпричастен към деянието и той се е подготвил да го извърши и сметна, че най-адекватната мярка е задържане под стража. Тя може да бъде обжалвана в 14 дневен срок.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *