Само в 7DniSofia.bg

Софийски градски съд пусна на свобода обвинения за убийството в Борисовата градина. Защо Йоан Матев не можело да се седи повече на топло

Охрана на съдебната власт София (1)

Съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд освободи срещу подписка Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Мотивът е, че при извършване на престъплението, той е бил непълнолетен, поради което може да бъде наказан със затвор от 5 до 12 години.

От мотива на съдийката стана ясно, че при наказание, по-малко от 15 години, мярката за неотклонение „задържане под стража“ не може да продължава повече от 8 месеца. По думите на съдия Мумджиева, знаейки това, прокуратурата е трябвало да ускори работата си.

Йоан Матев обаче няма да излезе от ареста веднага, тъй като решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. Делото е насрочено за 14 ноември.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова съобщи, че прокуратурата ще протестира решението на Софийски градски съд. От там връчиха в съдебната зала призовка на защитата на Матев да се яви за запознаване с материалите по делото, тъй като до момента това не е можело да стане. Въпреки че майката на Йоан Матев е и негова адвокатка, тя е отказвала да получи призовката. Това затруднявало разследването и приключването на делото.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.