Божидар Димитров изригна: Опозицията е изхабена, трябва нова партия! А Захарова е пикла без ц.ци…

Божидар Димитров

Божидар Димитров уточни пред Нова телевизия, че ще издаде мемоари и няма да се занимава с политика, а с политически анализи, в които е „особено силен”.  „Казах, че човек не може да отговори с „да“ или „не“ на въпроса дали ще влезе политиката. Не съм казал, че влизам в политиката. Говорих по принцип, но няма нищо конкретно.

Опозицията е много слаба и изхабена. Трябва да се намери друга опозиция. Все още може да се намери една нова партия, но няма да съм аз“, отсече  бившият директор на Националния исторически музей.

По темата готвеният вот на недоверие, Димитров коментира, че колкото повече опозицията напада Обединените патриоти и персонално Валери Симеонов, толкова повече българи ще гласуват за тях. „Всякакви монтажи и демонтажи при демокрация ги прави българският народ. Не става така – Бойко Борисов решава и маха Патриотите с 600 000 гласа и взима ДПС с 300 000 гласа. ДПС нямат хората, които да гласуват за тях, това е една етническа партия”, заяви проф. Димитров.

„И БСП вдигат шум, за да не бъдат забравени. Затова са тези подскачания на БСП за втора, трета братовчедка на този или онзи. Това е излишен шум, но нека да има. Както виждаме Бойко Борисов изобщо не се притеснява, открива нови обекти, реже ленти”, заяви Божидар Димитров. Професорът коментира и изявлението на руското външно министерство, което обяви, че Съветската армия е спасила българските евреи.

„Мария Захарова, говорителката на външното министерство е една пикла без цици. Ужасна е просто. Аз като мъж съм възмутен. Не я ли виждате каква е кльощава! Абсолютна пикла без цици. Това, което каза е една лъжа и мисля, че вече тя е наказана.“, заключи той.