Удивително! Вижте как посрещнаха Бербатов в Индия! Тези наистина вярват, че Бог ще рита за техния Керала (Снимки)

7 Dni Sofia07.11.201713670
41

Фенове на „Керала Бластърс“ превърнаха летището в град Кочи в жълто море, за да посрещнат най-голямата футболна звезда, пристигала в отбора им – голмайсторът на английската Висша лига и двукратен шампион с „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов.

Пристигането на българина бе посред нощ, но запалянковците на „Бластърс“ бяха готови да посрещнат първото докосване на Бога на първото докосване до земята на боговете.

Два часа преди приземяването на самолета, с който пристигна Бербатов, фенове в жълти фланелки започнаха да се събират на летището, да подготвят жълти знамена, жълти шалове и големи жълти транспаранти. „Тук сме да посрещнем Бербатов“, Финални приготовления“, „Това е сцена, когато Краля пристига в кралството“, „Още няколко минути и Бербо ще докосне земята на боговете. А ние чакаме.“ По този начин верните фенове на „Керала“ отразяваха на живо емоциите си в очакване на своя нов футболен Бог.

Полетът на Бербатов кацна в 2,34 часа след полунощ индийско време. В 3 през нощта Бербатов се появи, а летището в Кочи бе огласено от скандирания „Берба“. Облечен в жълта фланелка, веднага закичен с шал на „Керала“, българинът потъна в щастливото „жълто море“ от фенове. В свой стил Бербатов запамети на телефона си емоционалното посрещане. А феновете го изпратиха със скандирания до автомобила, който го очакваше пред терминала.

Преди да потегли към Индия, Бербатов обяви, че големият ден идва и запита с намигване: „Керала Бластърс“, готови ли сте? А от официалния профил на най-популярния футболен клуб в индийската Суперлига веднага отговориха: „О, да, готови сме! Това няма да е като нищо друго, което си изживял досега. Жълтото море те очаква!“

Първенството на Индия започва на 17 ноември. Феновете вече обявиха, че нямат търпение да посрещнат Бербатов с песни и на своя стадион “Джавахарлал Неру”. Съоръжението, кръстено на бащата на Индира Ганди, е с капацитет 75 000 зрители, а посещаемостта в предходните сезони е средно около 50 000 на мач.

24 ЧАСА