Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно от бившия шеф на Комисията по досиетата: Доган удря по Борисов, заради близостта му с Пеевски

7 Dni Sofia07.11.2017
Ахмед Доган
След като се появяват хора в публичното пространство и говорят за завръщането на Ахмед Доган в активната политика, означава, че ДПС има вътрешнопартийни проблеми. Това заяви пред Фрог нюз бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Нещо се случва вътре в ДПС, тъй като досега открито то не е говорило за оставка на правителството. Проблемът не е в Патриотите, иначе за тях щеше да се говори още при създаването на коалицията.

Различни могат да бъдат сценариите за думите на Димитър Тадаръков, че Ахмед Доган се завръща в политиката. Един от тях е, че Доган иска да удари Борисов заради близостта му с Пеевски.

На въпрос каква е целта на лидера на ДОСТ Лютви Местан да настоява българските турци да бъдат обявени за малцинство у нас, Андреев отговори: „Много е опасно в нашия регион да се създават малцинства.  България е мултиетническа държава. Ако започнем да признаваме малцинствата, трябва да признаем и руснаците у нас за такива. По модела на Крим могат да си правят референдум и тогава ще бъде застрашена националната сигурност. Изказванията на Лютви Местан за признаването на българските турци за малцинство припомня, че той е бил агент на ДС. Искането му не е в негов интерес, то му вреди”.