След като най-накрая се сдоби с щерка, легендата Владо Николов бе застигнат от нова блага вест! Този път е за…

7 Dni Sofia07.11.201776060
Левски Монтана Волейбол (2) Владо Николов

Владо Николов и волейболният му клуб “Левски София”, разкриха наистина блага вест. Той е на път да реши основния си проблем, свързан с липсата на зала. Очаква се съвсем скоро да започне строителството на съоръжение, което ще бъде приоритетно за нуждите на “сините”.

Модерната зала ще бъде в рамките на комплекс до местността “Камбаните”, който се строи в момента. В него ще има както бизнес сгради, така и жилища, спортен комплекс и въобще пълна инфраструктура.

Преди година имаше проект да бъде построена зала за “Левски София” в огромния двор на столичното 68-о училище. Част от живеещите наблизо граждани обаче се обявиха против, а с наближаващите избори въпросът в голяма степен се и политизира. След среща с недоволните президентът на клуба Владимир Николов обяви, че се отказва от проекта, който предвиждаше и облагородяване на учебния двор.

Доскоро “Левски София” ползваше три зали – “Универсиада”, “Академика 4-и км” и “Арена Исаев”. През последните две седмици мъжкият отбор се насочи към “Христо Ботев” заради честата смяна на графиците за тренировки в “Универсиада”. В “Христо Ботев” обаче все още не е решен проблемът с отоплението през зимата, когато е трудно да се поддържат подходящи температури.

Иначе новото съоръжение трябва да бъде завършено в рамките на две години, твърди “24 часа”. То ще предлага всички необходими условия както за професионален спорт, така и за аматьорски. Очаква се залата да отговаря и на изискванията за провеждане на мачове от евротурнирите.