Новият министър на здравеопазването вече е ясен. Това е дългогодишният заместник…

0b5beac4613eca369700f1e6ff97f314

Дългогодишният заместник-министър на финансите и председател на надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Кирил Ананиев се очаква да бъде следващият министър на здравеопазването. Кандидатурата на следващия здравен министър ще бъде внесена в парламента в четвъртък и се очаква да бъде гласувана от депутатите в петък.

Тя е била утвърдена днес от политическия съвет на управляващата коалиция, но име не се съобщава. Досегашният титуляр проф. Николай Петров подаде оставка миналия понеделник след репортаж на Би Ти Ви, в който се твърди, че е дал обществени поръчки за 1.6 млн. лв. на зет си.

Според източници на „Дневник“ кандидатурата за нов здравен министър ще бъде гласувана от депутатите в петък, след като в сряда и четвъртък парламентът одобри на първо четене бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на здравната каса, както и националния бюджет за следващата година. Като дългогодишен зам.-министър на финансите Кирил Ананиев се занимава със съставянето на бюджетите и е възможно да присъства на обсъждането и гласуването им на първо четене в пленарната зала.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории