Вече се знае кой ще е следващият здравен министър! Каракачанов: Това е много добра изненада…

Красимир Каракачанов

Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър на здравеопазването, съобщиха от правителствената пресслужба. До рокадата се стигна след разследване на bTV, от което стана ясно, че досегашният титуляр проф. Николай Петров е сключвал договори за стотици хиляди левове с фирмата на свой близък.

На днешното редовно заседание лидерите на партиите от коалицията и премиерът Бойко Борисов са разгледали няколко възможни кандидатури (по информация на bTV – две или три). Предложението за министър ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018, обявиха от „Дондуков” 1.

Знае се, че най-вероятно новият министър ще бъде икономист, няма да бъде лекар и няма да е зам.-министър Мирослав Ненков. По думите на вицепремиера Красимир Каракачанов кандидатурата е “Много добра изненада”.

Сред другите теми, които са били обсъждани от лидерите на мнозинството, са били и такива, свързани с конкретни политически заявки на отделните партии.

Така например ПГ на ГЕРБ и „Обединени патриоти” ще сформират екип от юристи, който да изготви правен анализ и да направи предложения за законодателни промени по отношение на отпадането на давността за престъпления при приватизационни сделки. Още преди година Бойко Борисов обяви, че ще прави „ревизия на приватизацията”.

Обсъдени са били и предложения за изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи нивата на шума в зимните и летните курорти, както и предложения, свързани с преместваемите обекти по плажовете – една от каузите на вицепремиера Валери Симеонов.

Политическият съвет на коалицията е отчел, че реализирането на 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок.

 

коментар

  • Карамфил

    06.11.2017 at 15:30

    Новият здравен министър е сегашният зам. министър на финансите Кирил Ананиев!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *