Уволненият полицай след скандален клип за охранител от АЕЦ “Козлодуй”: Искам 37 000 лева обезщетение

АЕЦ

След като съдът възстанови на работа шефа на „Физическа защита“ в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов, проговори заплашваният полицай. В ефира на Би Ти Ви Цецо Благоев посочи, че иска 37 хил. лева обезщетение от съда за уволнението си. Той беше заплашен брутално с уволнение, защото спрели пияни познати на Караджов.

Тогава бе наказан само със забележка, но след като премиерът Бойко Борисов реагира с възмущение, Караджов бе уволнен. Сега съдът го е върнал на работа. „Патрулът в Козлодуй спрял шофьор с над 1,2 промила в кръвта. В районното управление нахлул Караджов. Полицаите го записали, защото знаели нрава му“, обясни Цецо Благоев – полицаят, пуснал клипчето във фейсбук.

„Последвал огромен натиск към шефа на Караджов в АЕЦ, към полицаите, към началниците ни заради подписката, която започнахме“, разказа Благоев. „Близки връзки с един врачански депутат са обяснението на заплахите и наглото поведение на Караджов“, твърди бившият вече полицай. „Преди 2 г. Караджов се беше явил пиян в полицейското управление и строил полицаите, бесен от отказа им да отидат със служебната полицейска кола да купят цигари и алкохол за банкета на охранителя, защото им били свършили. Пламен Игнатов, тогавашният шеф на управлението, покри това“, твърди Благоев.

„Сега ни взеха подписката и гледаха кой се е подписал – на 16 от полицаите ни образуваха наказания за престъпления по служба, най-различни поводи намериха. Преди подписката не съм бил обект на една проверка или едно наказание“, оплака се Благоев. „С протекцията на Караджов жената и синът на бившия областен шеф на МВР Газибарски, разправил се с „провинените“ полицаи, били назначени в АЕЦ. Заплатите там са от 3 000 до 7 000 лева, тази на Караджов е 5000″, посочи уволненият полицай.