Само в 7DniSofia.bg

Димитър Главчев посече БСП за вота на недоверие: Когато секторът е по-тежък, постът е по-ветровит…

Главчев Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (14)

Нормално е да има смяна на министри. Когато секторът е по-тежък, постът е по-ветровит. Но смяната не министри не е обвързана със стабилността на правителството. Това заяви пред БНТ председателят на Народното събрание Димитър Главчев на въпрос стабилен ли е кабинетът след оставката на здравния министър проф. Николай Петров.

“Не знаем кой ще бъде здравен министър. Неговото име първо трябва да бъде обсъдено на политически съвет с партньорите в коалицията и след това името му ще бъде депозирано в парламента”, уточни той.

“Не знам дали проф. Петров е настъпил нечии интереси. Според мен неговата оставка е по-скоро морален акт.”, категоричен е Димитър Главчев.

“Мнозинството в парламента ще отхвърли вота на недоверие. Не знаем каква ще бъде темата. Първоначалната беше за корупция, но тази тема не приляга на БСП”, отсече председателят на Народното събрание.

“Българският избирател решава на кой къде му е мястото. Сегашното мнозинство върви добре, управлява открито и е стабилно”, коментира той във връзка с искането на ДПС коалиционното мнозинство да бъде преформатирано.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *