Наглост! Ало измамници нападнаха Румяна Арнаудова! Звъннали й директно в прокуратурата…

Румяна Арнаудова

Имаме информация за това, че хора не се оплакват, въпреки че са пострадали от телефонни измамници. Истината е, че никой не е застрахован да попадне под техните удари. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

“Има всякакви случаи. Когато се подаде сигнал на телефон 112, се реагира от полицията. 5 милиона лева от началото на годината са дадени на телефонните измамници. Затова ръководството на прокуратурата инициира кампания, защото трябва да създадем защитни механизми у възрастните хора, ако щете – защитни механизми”, допълни тя.

На въпрос как се реагира към измамниците, обаждащи се от името на главния прокурор или премиера Бойко Борисов, тя отговори: “Измамниците са много изобретателни. Трябва всички да знаят – прокуратурата, полицията не искат пари по телефона. Уверявам ви, и подкупи не се искат по телефона. Например има схеми, в които се уведомява маменото лице, че полицията или прокуратурата ще прекрати производство, ако се плати съответната сума”, заяви тя.

“Нямам към момента информация каква е бройката на осъдените телефонни измамници. Знам само, че към 16% е разкриваемостта”, коментира Арнаудова.

Тя изтъкна, че понякога “мулетата” нямат контакт с телефонните измамници, затова е толкова трудно да се стигне до тези, които получават парите.

Арнаудова разкри, че самата тя е получила обаждания на служебния си стационарен телефон в прокуратурата. Първият започнал с “Лельо, ти ли си”. Телефонният измамник се опитал да я върже със схемата “пострадал при ПТП”. Вторият път е било за съдействие на болен за операция и да се купят импланти. Арнаудова се опитала да играе роля, но измамниците бързо се усетили и прекратили разговора.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *