Само в 7DniSofia.bg

А честито! Роди се РОД! Майка му е „Движение България на гражданите“

изтеглен файл

„Движение България на гражданите“ инициира нов политически проект за широки обединения РОД за местните избори. По инициатива на местните структури на ДБГ в страната Националният съвет на „Движение България на гражданите“, който се провежда в София, взе решение да им даде мандат да започнат политически консултации за създаване на широки обединения по места за местните избори, съобщиха от партията.

Обединенията ще се наричат Реформаторски общности за демокрация (РОД) за местните избори и в основата им ще бъдат партиите от реформаторската общност по места. Консултациите да се провеждат с местни коалиции, неправителствени организации, партии, активни на територията на дадената община, и активни в политическите дебати граждани.

Пред медии Димитър Делчев коментира, че от обединенията РОД автоматично се изключват ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, но кои ще са политическите и граждански субекти в РОД по места, ще се реши след политическите консултации по общини, които Националният съвет даде мандат да започнат.

Нашите структури настояват за широки обединения и са категорични, че не искат да подкрепят никакви сепаративни действия в дясното, те са готови да изграждат широки фронтове по места, за да може да бъде разбит корупционния модел и феодализацията на общините.

На въпрос дали ДБГ ще подкрепи вота на недоверие за антикорупцията Делчев отговори, че Националният съвет предстои да вземе днес решение, което ще бъде обявено на пресконференцията в понеделник.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.