Веганите се загрижиха и за конете, излизат на протест срещу каруците в София Неетично е в 21 век да позволяваме животни да дърпат тежки товари, смятат те

karuca_V_Aprilov_10102017-4-1280x720

Веганите се загрижиха и за конете, които теглят каруци по софийските улици. След няколко кървави акции, на които десетки активисти извършиха символично ядене на човешко месо, което беше „сготвено и гарнирано“, сега излизат на протест  пред Столичната община с искане да се сложи край на движението на каруци в София.
„Каручките пречат на движението. Предизвикват катастрофи, задръствания, трафик. Неетично е в 21 век да позволяваме животни да дърпат тежки товари. Жестоко е в студ и жега коне, влачещи огромни товари, да изнемогват и падат по пътя от жажда и немощ“, мотивират се от Българския вегански съюз.

Те искат незабавно да бъдат конфискувани каруците на всички.София е модерен град и гледката на каруцари влачещи разни боклуци е грозна и неприятна, а освен това, ако каруците бъдат отнети от собствениците им, според веганите ще се реши проблемът с ровенето по контейнерите.
„Нека заедно спрем каруците! НЕ на каруците! Не на насилието над животни. Не на апатията!“, призовават те.Протестът им  е насрочен за понеделник от 12:30 до 15:30 на улица „Московска“ 33, предава Dnes.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.