Ужас! Нана приключи с химиотерапията, но тепърва започва истинската битка с рака! Ще се оперира, но не е обнадеждена

7 Dni Sofia04.11.201727510
Нана Гладуиш

Нана Гладуиш преди броени дни съобщи, че е приключила с курса си по химиотерапия успешно. Тепърва обаче й предстояла най-тежката битка с рака на гърдата, който я повтори няколко години, след като успя да пребори диагнозата за пръв път.

Водещата на „Съдебен спор“ до три седмици щяла да разбере датата на първата операция, която я очаквала. Сложната интервенция се налагала, защото този път наблюдаващите я онколози предприели друг вид лечение. Те я посъветвали да се подложи първо на неоадювантна химиотерапия, която не лекува тумора, а помага единствено да се смалят размерите му.

Наложителна била при пациенти в напреднал стадий, когато злокачествените образувания засягали и други тъкани, а оперативната намеса била твърде рискова. Изтощителните вливания дали положителен резултат при Нана, но тв звездата все още не била обнадеждена. След премахването на тумора възстановителният период щял да бъде критичен и хирурзите имали съмнения как ще го понесе, пише “Ретро”.

Макар да продължава да е на екран, Гладуиш преживяла унищожителните странични ефекти на химията. Тя побързала да обръсне косата си сама, но не очаквала, че дори веждите й ще окапят. Това наложило не само да се сдобие с перука, а и с перманентни вежди, направени на принципа на татуировките. В студиото на „Съдебен спор“ често й призлявало и се случвало записите да се отлагат, но екипът й съдействал и заснели доста епизоди напред, за да може след операцията колежката им да мисли само за лечението си, а не за работата.

Ако отстраняването на злокачествения тумор преминело успешно, до края на годината телевизионерката планирала да се подложи и на втора операция – поставяне на имплант. Въпреки че й се искало това да се случи възможно най-скоро, лекарите не разрешавали, защото имало вероятност организмът й да отхвърли силиконовата протеза и ситуацията да придобие фатален характер.