Бойко Борисов проговори за евентуална коалиция с БСП! Отговорът му е категоричен…

бойко борисов

В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. И за да спрат спекулациите на Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноемврище се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията. Това заяви министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната политическа академия на МГЕРБ, която се провежда в хасковските Минерални бани, предаде Блиц.

Той обясни, че БСП си разчистват сметките помежду си като се обвиняват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. “Ние не искаме такъв съюз. Вътрешната опозиция в БСП да си намери друго обяснение с кого е”, заяви Борисов. Той подчерта, че е предложил на втората след ГЕРБ партия да оглави парламента заради стабилността на държавата и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Премиерът коментира, че след изборите е дал възможност на Деница Златева да запази поста си, за да бъде държавата стабилна, въпреки че Лиляна Павлова я превъзхожда в пъти като министър.

“Не сме искали никой да купуваме. Стана като приказката:”Ти мен за каква ме мислиш и ако ме мислиш за такава колко даваш? “ Премиерът посочи, че вот на доверие се внася с цел да се свали действащото правителство и парламент и да се предизвикат нови избори. “Как си представят “национално отговорните политици” от БСП, че ще изглежда България в очите на Европа със служебно правителство и в предизборна кампания по време на Председателството ни на Съвета на ЕС”, попита Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че това е безотговорно поведение от страна на опозицията и този вот няма да мине. Председателят на ГЕРБ коментира, че неслучайно има поговорка, че в ада само българския казан не го пазят дяволите, защото все някой има кой да дърпа другия надолу. Според Борисов трябва да покажем на Европа какви усилия полага България за Западните Балкани. “Аз си затраях за договора с Македония – защо не са го подписали, ако са работили толкова по споразумението.

Много правителства са работили, но стана сега, защото сме направили всичко необходимо с МВнР. Целият ЕС излезе с позиции още в първите минути след като подписахме – Федерика Могерини, Доналд Туск, външните министри на Германия, Франция, САЩ… Всички те са очаквали от нас да поставим темата за перспективата на Балканите. И ние доказахме, че има политици които могат и така да мислят”, коментира премиерът. Той изтъкна и важността на изграждането на инфраструктура между София, Скопие, Солун и Белград.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории