Радев изригна: Червената армия не е спасила българските евреи! Това е опит за провокация…

Румен Радев Президент (4)

Твърдението, че Червената армия е спасила българките евреи, е дълбоко непознаване на историята или опит за провокация. Не мога да гадая, но мисля, че България имаше адекватна реакция. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с твърдението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че Червената армия е спасила българските едреи.

Попитан дали е мотивирана армията днес, президентът отговори: „Армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение. Очаквам държавническо отношение към армията, към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората в нея и към тяхната подготовка“, каза Румен Радев.

Президентът изтъкна, че бюджетът за отбраната за 2018 г. не може да реши проблемите в сектора. „Това е все пак едно усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години на забвение, мисля, че тези усилия не могат да решат проблемите“, допълни държавният глава.

Източник: Труд

коментар

  • ZARSTVO BALGARIA

    04.11.2017 at 14:52

    ZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZIA SAEDINENIETO PRAVI SILATA GERB 1930 godina.HIMN”SHumi Mariza”.AzBukata predi 1945 godina … ..

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *