Задава се страшен хаос с “Гражданска отговорност”. Това е така, защото…

item_grajdanska

Застрахователи предупреждават за хаос в автомобилното застраховане от догодина. Според тях няма яснота нито за принципите, по които ще се поощряват шофьорите, нито за наказанията, които ще им струват по-скъпа застраховка “Гражданска отговорност”.
Никъде все още не е определено и кой колко ще плаща за полицата, според системата, която трябва да наказва нарушителите и да поощрява редовните шофьори. Въпреки че до края на октомври трябваше да са готови правилата и критериите, по които ще работи системата бонус-малус, от следващата година все още нищо не е ясно, а застрахователи твърдят, че само са чували как трябва да оформят полиците.
“Самите застрахователи в момента не са наясно. Имаме някаква представа общо кои критерии би трябвало да са вътре, но как точно те работят се съмнявам, че на някого му е ясно”, обясни Юрий Тодоров от Асоциация “Застрахователна сигурност”. В много от системите на Запад има значение на колко си години, в кой район управляваш колата, колко деца имаш, колко често я караш, какви километри минаваш и т.н. и т.н.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *