Нашата еврокомисарка Габриел: Интернет бълва агитации за тероризъм

мария-габриел

Днес в интернет все още циркулира прекалено много съдържание, което подстрекава към тероризъм или радикализация, каза Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество. 41% от вече сигнализирано незаконно съдържание не е свалено, а от тях 28% остават повече от 24 часа, а ние знаем, че най-силното въздействие от такива материалите е в първите час, два, предупреди тя.
Еврокомисарят сподели, че са призовали големите платформи да имат своята отговорност и да се стигне до по-бързо премахване в следствие на доброволни мерки. Ако това не се случи, в ЕК ще излязат със законодателни предложения.
Предложихме конкретни мерки като една от тях е една обща рамка за сертифициране на сигурността на продуктите. Нещо, което до този момент съществува в отделни държави-членки. За нас това са стъпки напред. Това означава от една страна потребителите да имат възможност да знаят на какво ниво на сигурност отговаря даден продукт и да донесем полза за европейските фирми, един сертификат да е признат в целия ЕС и да се намали административната и финансова тежест.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *