Само в 7DniSofia.bg

НАП, СПИТЕ ЛИ? Цигани въртят жестока търговия с контрабандни стоки по влаковете и трупат пари… (ВИДЕО)

цигани

Пътнически влак би чартърните полети с предлагането на стоки. Няма да повярвате, но за един час от София до гара Ихтиман, пътническият влак се превръща в базар за плодове, зеленчуци, сладолед, обувки и цигари, а като слязат на гара Ихтиман, търговците пак се качват за София и всичко отначало, пише Факти бг.

В първия момент на човек му е смешно и си мисли, че това са възрастни хора връщащи стоката си от пазара в София, но после осъзнава истината, че вместо да пътува комфортно във влака, той се е озовал в епицентъра на пазар. Смешно, но е факт, че за жалост, все повече заприличваме на Индия.

За един час път ни бяха предложени стоки с неясен произход и качество, както и цигари без бандерол. Викайки, продавачите информираха какво предлагат, без бъдат обезпокоявани нито от охраната на влак, нито от кондукторите. Предлагаха се стоки като обувки, ботушки и хранителни продукти, като сладолед, зеленчуци и плодове.

Най интересното бе, че липсваше ракия, но тя бе заместена от широк избор на цигари без бандерол за 4 лв. кутията, а бройката бе 25 ст. Ето и ценоразпис на търговците от влака:   Марула 1 лв.   Краставици 1 лв.   Цигари 1 пакет 4 лв.   Цигара 1б р. 25 ст.   Обувки -10 лв.   Сладолед -1 лв.   Киви – 1,50 лв.   Криви краставици 1 лв.