Екатерина Захариева с горещ коментар за първата оставка в кабинета „Борисов 3“: Петров дойде и ми каза…

екатерина захариева

Коментар за първата оставка в кабинета „Борисов 3“ на здравния министър проф. ген. Николай Петров направи пред Би Ти Ви министърът на външните работи Екатерина Захариева.

„Изключително тежък сектор с изключително тежки реформи. Много уважавам професор Петров и съжалявам, че подаде оставка. Премиерът уважава личните решения и не би казвал влиание, натиск и молби, защото човек трябва да си върши работата с желание. Проф. Петров ми каза: Не съм градил име 60 години, за да бъде омаскарено. Постът не ми е самоцел. Важно е да запазим и репутацията на кабинета. Разследване на органите има, не е установено решение. Прокуратурата е излязла с решение, че няма данни за престъпление, коментира Захариева.

Външният министър коментира и случая с пребит българин на българо-турската граница при ГКПП Лесово – Ханзабейли.

Казусът е изключително неприятен, има записи на камерите, но не съм ги гледала лично. От турска страна са се извинили на гранична полиция у нас и са обещали, че ще накажат съответния служител, който е нападнал български гражданин, коментира Захариева.

Българинът е с насинено око и е категоричен, че ще търси обезщетение, защото вече пети ден има рана. Той изтъква, че същата смяна от турската страна е била и друг път българи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.