Само в 7DniSofia.bg

Ченгетата прецакали похитителите на Адриан Златков с позната схема! Вече има фоторобот на един от бандитите, но…

отвлечен Адриан
Парите, които са били предадени за откупа на отвлечения Адриан Златков, са били със записани номера, разкри отлично информиран източник, пише „Уикенд“. Информацията е пратена и до международни банки. Ченгетата много разчитали някоя от тези банкноти да се появи в обръщение, за да могат да намерят среда, по която да тръгнат.
Засега разследването зациклило и въпреки че им,а няколко конкретни заподозрени, няма никакви доказателства срещу тях. Конспирацията на новите „Нагли“ е била на високо ниво, признават криминалисти. Похитителите са изключително умни и предпазливи, твърди водещо ченге. Той предполага, че бандитите няма да извършат дълго време друго престъпление, за да не се осветят, още повече че са получили исканата от тях огромна сума. Те имали пред очите си примера с „Наглите“, които много време не можеха да бъдат намерени, но продължаваха с отвличанията и накрая бяха спипани.Най-вероятно похитителите на Адриан дори не контактуват помежду си смятат разследващи. Някои от тях може би са заминали за чужбина и са се потопили дълбоко. Жертвата не е видяла лица, но е чула гласове, които може да разпознае. Адриан все още не е излязъл докрай от жока, който преживя и не се решава да се впусне в бурни купони. Според близки до семейството мъжът ще замине скоро на почивка зад граница, за да се успокои и възстанови. Той обаче едва ли вече ще качва в интернет снимки от екзотични дестинации, които вероятно са привлекли вниманието на похитителите в избора им на жертва.

В същото време ченгетата разпитали стотици хора в околността, но така и не са открили мястото, където е била държана жертвата. Иззети са дрехите на Адриан, които са прегладни милиметър по милиметър за улики. От тях е иззет мирис, който след време може да бъде сравнен в помещение, в което се предполага, че е бил държан, но засега резултат няма. Разпитите на десетки мутри от ъндърграунда не са помогнали.

В разследването били привлечени и бивши антимафиоти, работили по случая с „Наглите“, които вече са извън системата на полицията.

Жена, която е видяла два дни по-рано евентуалните похитители, които били спрели в две коли в района, е дала описание на един от мъжете и е направен фоторобот. Мъжът на него обаче би могъл да бъде всеки втори, каза участник в разследването. Ченгетата все пак се надяват престъпниците да се объркат и да направят необмислена крачка, която да ги издаде.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.