Типично по български: Прецакаха един от най-тузарските квартали в София! Абсурдите нямат край…

Ремонти пътища дупка асфалт

Кошмарите в София нямат край и не тормозят само жителите на крайните квартали. Столичният район „Витоша“ е един от най-бързо разрастващите се и уж престижен, с високи цени на апартаментите. Ако човек се разходи из уличките на жилищния комплекс ще забележи само малки и кокетни нови кооперации, но ако се вгледа малко по-сериозно ще види тесни улички, напълно непригодни за големия поток от автомобили, дупки по асфалта, ако изобщо се намери асфалтирала улица, а за тротоари въобще да не става и дума.

Лъскавите нови жилищни сгради контрастират ярко на липсата на канализация в района, както и на множеството спрени на всевъзможни места коли. Когато човек чуе първоначално комплекс „Витоша“ си представя нови жилищни кооперации и красива гледка към едноименната планина и цените на имотите отговарят именно на тази първа асоциация.

Квадратният метър жилищна площ в района се предлага от 600 евро и достига до колосалните 1100-1200 евро на квадрат. Но какво всъщност получава едно младо семейство когато си закупи имот именно в тази така привлекателна южна част на града? Получава апартамент в нова кооперация със съмнително качество, защото повечето строители държат на бързината на изпълнение на проекта, а не на неговото качество.

Хора споделят, че е някакъв кошмар да си вземат мебели за масова продажба, защото стените им са криви или неравни или с интересни и ексцентрични ъгли. Второ получавате изключително труден достъп до апартамента си заради малките и тесни квартални улички, които също така наподобяват лунен пейзаж и разбира се ако имате късмет може да си намерите парко място на улицата пред блока си. Младите майки с малки деца се оплакват от липсата на детски площадки, където свободно да пуснат децата си да играят. А малкото тротоари в квартала са заети от паркирани автомобили и това принуждават майките с колички ежедневно да се разминават с превозните средства на самото шосе.

Живеещите в квартала споделят, че не само няма място за колите и децата им, но няма и достатъчно място за живот. Нови сгради изникват почти всеки ден и то едва на метър-два от предишната. По време на разходката на нашия екип в квартала дори и в 2 часа на обяд можеше да се чуе шум от строителна техника. Но парадоксите в този квартал не свършват до тук.

Източник: ПИК