Нинова сформира ударна група за вота на недоверие! Цветанов ги посече с горещ коментар…

Корнелия Цветан

Корнелия Нинова обяви, че сформира група за вотът на недоверие. По думите й в нея ще влязат представители на БСП, ДПС и очакват такива и от Воля. Групата ще има за цел да уточни по какви точно политики ще иска падане на правителството, а по-рано днес Жельо Бойчев заяви, че това е корупцията, санирането и инфраструктурата, предаде Пик.

Вотът на недоверие е загуба на време, заяви Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание. По думите му когато страната има добри показатели и опозицията няма алтернативни решения на това, което е направено това е загуба на време, но пък трябва да се съобразят с конституционните разпоредби.

На въпрос дали този вот на недоверие е неуместен предвид, че ни предстои европредседателство, председателят на ПГ на ГЕРБ изрази съжаление, че една партия претендираща със своята 100 годишна история може да загърбва теми, които са от национално значение.

„Може би ще бъдат изречени много неистини по време на този дебат, знаете че ние вече направихме регистър на фалшивите новини и в тази посока знаете, че те твърдяха, че трябва да се обсъждат приоритетите за европредседателството, които са утвърдени от юли“, заяви още Цветанов.

По повод предстоящото гласуване на оставката на здравния министър генерал Николай Петров, Цветанов заяви, че парламентарната група на ГЕРБ ще се съобрази с волята на професора, както и тази на премиера Борисов, а именно ген. Петров да напусне поста. Следващия здравен министър Цветанов заяви, че ще стане ясне след идната сряда, където ще се проведе изнесено заседание заедно с европейската комисия и след като мине гласуането на бюджета.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *