БСП посяга към властта! Бившият на Генерал Деси заяви: Готови сме да управляваме. Преговаряме с „Воля“ и „ДПС“

Георги Свиленски

БСП има готовност да управлява и сяда на масата за преговори с другите партии, подготвяйки вота на недоверие към правителството. Това стана ясно от думите на депутата от БСП Георги Свиленски в студиото на България он ер.

„БСП е готова да управлява – имаме управленските решения, имаме програмата, предложихме алтернативния бюджет като политики и начин на финансиране. Сядаме на една маса с всички партии, които не подкрепят правителството. Участваме в преговори с колегите от „Воля“ и ДПС“, заяви бившият на президентшата Десислава Радева, по-известна като Генерал Деси.

Социалистите са готови да разговарят със свои колеги от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, ако сред тях има недоволни от управлението.

„Обединихме се около една тема – корупция в управлението. И това ще даде повод да се разкрие истинския модел, по който България се управлява повече от 10 години. Корупцията вади очи там, където хората най-много усещат – където се разпределят пари“, обясни депутатът от БСП.

Той настоя управляващите да седнат и да се замислят, че и тези 29% корупция са много. Свиленски бе катерогичен, че българските граждани искат пенсии и доходи, а не искат парите им да изтичат в роднински кръгове.

Социалистът посочи още, че след оставката на проф. Николай Петров политиците трябва да се замислят защо в Здравното министерство в рамките на един мандат се сменят по трима-четирима министри.

„Защо казваме, че министър Петров е станал жертва на икономическо лоби, а в същото време премиерът го освобождава? Защо мин.-председателят не застава зад своя министър, а му приема оставката? Г-н Петров петно ли е, защото от ГЕБР казват, че изчистват петната, когато има проблем“, каза още гостът на Лора Инджова и Златимир Йочев.

Народният представител коментира и казуса с кмета на Батак Петър Паунов, който е издигнат от БСП и е обвинен в продажба на държавни имоти.

„Защо когато политическа партия иска да спре модела на шуробаджанащина, винаги се казва „вие го правите същото?“, отбеляза Свиленски.

Той призна, че сигурно е имало случаи на шуробаджанащина и в БСП, но по думите му това не значи, че всички партии трябва да продължат да го правят заедно. Свиленски подчерта, че ако Паунов си е позволил нарушения, вероятно от БСП ще вземат отношение, което да задоволи обществения интерес.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории