Мирослав Ненков разкри: Имахме неофициален разговор за това, дали аз да стана здравен министър

Мирослав Ненков

Аз бях против проф. Николай Петров да подава оставка. В момента аз го замествам. Ще се гласува в Народното събрание неговата оставка и управляващата партия ще излъчи кандидат. Имахме неофициален разговор за това аз ли да поема поста. Това обяви в сутрешния блок на БНТ Мирослав Ненков, заместник-министър на здравеопазването.

„Коя е тази некоректност или далавера? Явор Цонев участва с името си, знае се кой е. И каква е тази далавера предложена на най-ниска цена. Тези 300 000 лева са за всички консорциуми, за 3 години. Не са му дадени поръчки за 1,7 милиона. Не се дава поръчка, а се спечелва. Чисто е, неговата цена е най-ниска. Поръчката е стартирана преди министър Петров да стане шеф на “Военномедицинска академия“, разкри Ненков във връзка с обвинението за това, че бившият здравен министър е дал обществени поръчки за над 1,7 млн. лв. на дружества, представлявани от Явор Цонев, който живее на семейни начала с дъщеря му.

„Поставен съм пред дилема, бъдещият министър ще има нужда от малко време за ориентиране, което ще забави проекти. Аз не съм готов с отговор, но и нямам официално предложение“, заяви Ненков

„Ние притворихме кранчета, изтичаха пари по провинциални болници. Много години тези схеми са функционирали“, допълни заместник-министърът на здравеопазването.

„Нито един пациент няма да умре по пейките, както имаше нелепи твърдения. Ще спестим пари и от лекарствата“, каза още Ненков

„Нищо чудно следващата година министърът да се изкара педофил или, че яде малки котенца“, завърши Мирослав Ненков.