МВР погва през 10 дни пешеходци, коне и шофьори! Ще спира велосипедисти и каруци, а за автомобилите…

7 Dni Sofia01.11.20178330
Пътна Полиция Пилицай Регулировчик (2)

От 1 ноември служителите на „Пътна полиция“ в страната ще проведат традиционната акция „Зима“, като се цели фокусиране на вниманието на всички участници в движението по пътищата върху подготовката за зимния сезон, за гарантиране на безопасността.

По традиция, първите 10 дни са отредени за разясняване и конкретни превантивни съвети за безопасност. В този период с приоритет ще бъдат проверките на велосипедистите и превозните средства с животинска тяга. При тези участници в движението рисковете от възникване на произшествие на пътя е изключително голяма, особено вечерно време и особено при каруците, когато не са достатъчно добре снабдени с необходимите светлоотразители. 6 ноември е обявен за ден без жертви велосипедисти на пътя.

Втората част на кампанията ще от 11 до 20 ноември и тя ще е насочена основно към пешеходците, като 16 ноември е обявен за ден без жертви пешеходци.

През третия етап, от 21 до 30 ноември, ще се проведе кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. 22 ноември ще бъде ден без жертви водачи и пътници.