Само в 7DniSofia.bg

Кирил Добрев скочи на вътрешната опозиция: Винаги са опитвали да бъркат с мръсни ръце в партията

Кирил Добрев

Аз се радвам от този дебат, защото по това си личи, че има опозиция, но този път нито Борисов, нито Цветанов ще могат да управляват БСП. Искам да отделим специално внимание на фалшивите новини. Имало не един и два опита да се управлява БСП“. Това заяви организационният секретар на левицата Кирил Добрев пред Би Ти Ви, като допълни, че винаги е имало опит да се бърка с мръсни ръце там.

По повод графиките показани от Цветан Цветанов за това, че най-големите нива на корупция са били именно по време на БСП, но пък Добрев заяви, че не бил запознат и отново започна да повтаря Хасково и други схеми, като допълни, че нямало да си вади всички козове.

Кирил Добрев призова вицепремиерът Томислав Дончев да не се занимава със социалистите, защото срещу него се водели разследвания за НДК.

Добрев стигна още по-далеч, като скочи на вътрешно партийната опозиция и заяви, че говорят в един глас с ГЕРБ. Тук обаче водещият го контрира, че и Нинова в свои интервюта е говорила за коалиция с Борисов. Според Кирил Добрев обаче, това е старо нейно изказване и с днешна дата БСП и ГЕРБ се разминавали тотално.

„Докато е това ръководство БСП няма шанс за участва в управлението, ако е втора политическа сила“, заяви Добрев.

Организационният секретар коментира и думите на проф. Ваня Добрева, която още в началото на поиска промяна на устава и заяви, че БСП се превръща в лидерска партия. Добрев пък заяви, че това ставало защоно партийния елит се чувствал изолиран, защото Нинова общувала все повече с обикновените социалисти.

„Корнелия стана председател, защото водеще битка с ГЕРБ, стана любимка на партията, защото дава алтернатива на ГЕРБ. С вътрешно партийни битки, лидер не сменя. Председателят е в пълното си право да сменя екипа си, нека не я лишаваме от това. Знам, че има едни хора, които искат да държат председателя, но не става“, заяви Добрев.

По повод вотът на недоверие Добрев заяви, че това ще е един тест за всички партии.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.