Цветанов за БСП: Искахме силна опозиция, а получихме дивашка такава! Пускат само фалшиви новини и интриги…

Цветан Цветанов (8)

Цветан Цветанов отправи изключително силни думи към БСП след вчерашния конгрес на социалистите. Той ги призова да си решават първо вътрешните проблеми и чак тогава да нападат останалите.  Искането на вот на недоверие не може да стане с магическа пръчка, заяви Цветан Цветано на брифинг след извънредното заседание на ръководството на ГЕРБ.

„Всички ние знаем в исторически план кой как е стоял и кой как се е борил с корупцията“, допълни Цветанов. „Това не е политическа алтернатива“, коментира той. По думите му контрабандата се е ширила в средите на БСП, когато те са управлявали. „Смятам, че БСП трябва да решава първо вътрешните си проблеми, но не трябва, това да им бъде алтернативното говорене за бъдещо управление. Когато не можеш да овладееш своята партия, когато нямаш подкрепата от своята партия, когато съответните съмишленици започват да напускат тази партия заради лидера, не смятам, че трябва да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която е спечелила изборите“, каза Цветанов.

БСП трябва да си решават вътрешните проблеми, когато не можеш да управляваш своята партия, не смятаме, че тряба да вървят обвинения за модерно робство към партия, която за последните десет години е получила похвали за демократично управление. За БСП явно алтернативата на управление е да пускат фалшиви новини, да правят интриги. Защото днес Западните Балкани и политиката на ГЕРБ и министър председателя допринасят за авторитета на България.  Нека всеки един, когато говори за приоритети на председателството, да знае, че тези приоритети вече са утвърдени.“

„Ние искаме да имаме силна опозиция, но тя стана дивашка опозиция“, каза още Цветан Цветанов. „ГЕРБ ще печели изборите, защото ние сме партията, която е на – близко до хората и прави най-много за тях“, категоричен бе той.  Реакцията на Цветан Цветанов бе предизвикана след вчерашните изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова за вот на недоверие към сегашното правителство. В тази връзка премиерът Бойко Борисов свиква днес разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията. Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък напомни лъжите, изречени от БСП и Корнелия Нинова. Някои от тях са свързани именно с председателството ни, с оградата по границата ни с Турция, с това, че ще ни спират европрограми, че ще има режим на тока и други. Биков изрази надежда по време на европредседателството да спре тази кампания на БСП. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира пък упреците от страна на левите по отношение на финансовата политика на правителството и проектобюджетът за 2018 година, предаде Блиц.

„Засега това, което предлагат от БСП не е убедително, че може да донесе повече на България“, заяви още той.

Очаквайте подробности!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.