Помните ли мъжа, застрелял съпругата си в кв. “Лозенец”? Ето какво се слулчва с него сега…

Полиция

Днес, 27 октомври 2017 г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Венцислав В. за извършено от него на 18 август 2017 г. убийство на съпругата му по начин и със средство, опасно за мнозина – престъпление по чл. 116 ал.1,т.6 вр. чл. 115 от НК. Материалите по делото влизат в съда само два месеца след извършване на деянието, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Венцислав В. и съпругата му се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разделено. Тя полагала грижа за двете им малолетни деца.

Тъй като при срещите им Венцислав В. бил агресивен и отправял заплахи към нея, по молба на пострадалата спрямо съпругът й била издадена заповед за защита по реда на Закона за защита от домашно насилие.

На 18 август 2017 г. пострадалата подала жалба в Районна прокуратура гр. София (СРП), че съпругът й я притеснява, не спазва издадената от Софийски районния съд (СРС) заповед и тъй като притежавал огнестрелно оръжие, тя се притеснява за живота си.

В ранния следобед на същия ден пострадалата се намирала със своя приятелка в заведение в кв. “Лагера”, когато към тях се приближил Венцислав В.

След поредно пререкание със съпругата си, той извадил пистолет и възпроизвел 5 изстрела.

Проектилите попаднали в гръдната и коремна област на съпругата му и причинили наранявания, несъвместими със живота.

Възпроизвеждането на изстрели в заведението застрашило живота и здравето на останалите клиенти в него, намиращи се в близост до масата на пострадалата.

Венцислав В. е с мярка за неотклонение “задържане под стража” и ако бъде признат за виновен в извършеното убийство би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На Венцислав В. е повдигнато обвинение и за незаконно държане на огнестрелно оръжие – престъпление по чл. 339 от НК.

Източник: novini.bg