Патриотите удариха по ДПС: Нямате право да искате оставки! Народът не ви желае, Карадайъ е същия като Местан…

Юлиян Ангелов

ДПС не са моралните стожери в българската политика, които да искат оставката на когото и да е. Това заяви пред журналисти секретарят на ПГ на Обединените патриоти Юлиан Ангелов в коментар на писмото на ДПС до европейските институции по отношение на участието на националисти в управлението на България. 

По отношение на исканата от ДПС оставка на вицепремиера Валери Симеонов, Ангелов заяви, че е нормално за опозицията да иска оставка на управляващите. Според Ангелов обаче ДПС нямат морално право на това, защото три десетилетия участвали в нерешаване проблемите на хората, в разграбването на държавата и във феодализацията на определени региони на страната. Изобщо не ни плашат нито техните обвинения, нито техните призиви, заяви Ангелов. Не знам какъв му е проблемът на Мустафа Карадайъ с това да има патриоти във властта, коментира Ангелов. По думите му напълно нормално е родолюбиви и патриотично настроени хора да участват в управлението на държавата. За нас опасното всъщност е участието на ДПС във властта, защото три десетилетия се видя по какъв начин управлява ДПС – и на местно, и на национално ниво, отбеляза Ангелов.

Съмнявам се, че българският народ желае ДПС отново да се връща на власт, допълни той. „Считаме, че това, което прави Карадайъ като председател на ДПС, е същото, което правеше и Местан. И очакваме в най-скоро време пътят на Карадайъ да бъде същият като на Местан. Все пак Коледа наближава.

Помните с Местан какво се случи“, заяви Ангелов. Според него председателят на ДПС не работи за българските национални интереси, а за обслужване на чужди национални интереси и да има дестабилизация в България. Практиката на ДПС да прави доноси срещу България или срещу определени политици, или партии, е практика от много години насам, заяви Ангелов. Според него това е срещу българските национални интереси. „Вижда се, че откакто Обединените патриоти са във властта, от пет месеца, не са направили нищо, което да дискриминира или да преследва някого на расов, религиозен или какъвто и да е друг принцип. Напротив. Това е практиката на ДПС, която беше три десетилетия“, каза още Юлиан Ангелов.

Източник: Блиц