Гавра! Хирург уби пациентка на масата от немърливост! Присъдата е повече от смешна…

Болница

Окръжният съд в Сливен осъди на 18 месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от 3 г. сливенския хирург В.П. за смъртта на пациентка.

Лекарят бе обвинен за това, че поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност – упражняване на лекарска професия, представляваща източник на повишена опасност, е нарушил правилата на Медицински стандарт, като не оказал своевременно качествена медицинска дейност и осъществил действия, довели до смъртта на 46-годишната Красимира С. от сливенското село Сотиря, съобщиха от държавното обвинение.

По време на операция хирургът не е извадил незабавно троакара (инструмент за лапароскопски операции – бел.ред.), за да провери причината за непълноценното му действие, а е продължил натиска, с което е наранил лявата обща хълбочна артерия на пациентката.

Освен това лекарят не е направил всичко необходимо за оперативното възстановяване на целостта на стената на артерията и е допуснал продължаване кръвозагубата от наранения съд. В резултат на това е последвала масивна кръвозагуба, довела до развитие на ДИК-синдром, с което е причинил смъртта на жената на 22 март 2013 г.

Източник: standartnews.com

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.