Менда Стоянова с остър коментар: Бюджетът на БСП е смешен, това си е чист популизъм…

Менда Стоянова

Бюджетът на БСП е смешен. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ, която е председател на бюджетната комисия в парламента.

„Смятам, че Бюджет 2018 е доста по-социален от всички останали. Това е защото държавата и икономиката вървят. Ако не слагаме луканка, ще сложим обилно пармезан“, каза още пред Би Ти Ви Стоянова. Кулинарното сравнение е аналогия с бюджета на Дянков, който беше определен като постна пица“.

„Бюджетът на МВР никак не е малък, сега ще има още 50 млн. лева. В полиция имало над 1000 незаети бройки, които постепенно се заемат. Общо 550 млн. лева ще бъдат отпуснати за полицаи, военни и учители“, обясни Стоянова.

Менда Стоянова напомни, че в европейските държави има минимални работни заплати, но по сектори. У нас тя е национална и ще стане 510 лв. „След години може да се стигне и до минимална пенсия от 300 лв., но за мен това не е правилния модел“, каза депутатката.

През 2019 г. може да падне таванът на максималната пенсия. За следващата година е предвиден ръст от брутния вътрешен продукт от 4 %, обясни още шефката на бюджетната комисия.

„В БСП са шокирани от това, че има повече пари за Здравеопазване и за образование и понеже са опозиция, казват, че няма да бъдат употребени по предназначение“, каза още Менда Стоянова. По думите ѝ предложението на левицата е чист популизъм, тъй като няма кардинална промяна.

„Има ли човек, който да не се потресе от тази гледка. Не знам какви са тези хора, които биха могли да направят такова нещо, въобще хора ли са. Не може да сложим полицай на всеки разбойник. Трябва да намалим разбойниците“, заяви председателят на бюджетната комисия по повод поредния случай на насилие над възрастни хора, които този път са бити заради дърва.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории