Петокласничка от 35-о СУ подаде жалба до Агенцията за закрила на детето! Причината ще ви изуми… (СНИМКИ)

училище

Петокласничката Теодора Божкова от столичното 35-о СУ “Добри Войников” подаде жалба до Държавна агенция за закрила на детето заради тежките раници на учениците.

Ето какво гласи жалбата на момиченцето:

“Здравейте, госпожо Кънева, Вашето име го намерих на сайта на Държавна агенция за закрила на детето. Искам да подам сигнал за тежките раници на учениците. Мисля, че не е редно раниците, които носим всеки ден, да тежат по осем и повече килограма. Събрала съм подписите на моя клас за тази жалба, защото съучениците ми са съгласни с мен, че е вредно за здравето ни и за самите нас. Моля да направите нещо по въпроса с тежките раници”.

 

Майка ѝ Лилия Нинова разпространява информация за действието на дъщеря си в социалните мрежи и дори преди 3 дни създава фейсбук групата “Да спрем гаврата на МОН с българските деца”. Броени дни след като жалбата на момиченцето бе подадена, вече има и отговор от страна на образователното министерство. „Приятно съм изненадана и споделям, че с мен се свърза г-жа Пенка Иванова, която е директор на Дирекция „Учебници и училищна документация“ в МОН. Поканена съм на среща при Зам. – министър Михайлова заедно с Теодора и раницата, която тежи 8 килограма. Г-жа Иванова изрази загриженост и сподели с мен, че преди дни са имали среща с родители от Стара Загора по същата тема. Колелото се завъртя !!!“, съобщи във Фейсбук майката на Теодора – Лилия.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории