Румяна Бъчварова посече за втори път Нинова: Защо си позволява да приватизира президента?

Румяна Бъчварова

Седмица преди конгреса на БСП лидерката на червените продължава по линията „ние борим корупцията“ и „президентът е наш“. Това тя направи пред Сашо Диков тази неделя.

Незавидното й положение в партията и броженията срещу нейната политика сред социалистите като еднолична фирма иска да се пренесе и на „Дондуков“ 2. Вече близо година мантрата, че Румен Радев е президент на БСП не спира да се повтаря, а с днешна дата новата опорна точка е, че единствено Нинова и Радев искат да борят корупцията у нас. Това не остава незабелязано от Румяна Бъчварова. Бившият вътрешен министър, а днес шеф на кабинета на Бойко Борисов отново громи соцлидерката във Фейсбук, пише Пик.

Ето какво пише Бъчварова: 

Корнелия Нинова при Диков: „Само ние с Президента се борим срещу корупцията. Помогнете ни“ .

1. Не мога нито да се спомня, нито да си представя как точно Корнелия Нинова и Румен Радев се борят в момента с корупцията ? Да задаваш нелепи въпроси, да пращаш писма или да се хвалиш, не е точно „борба“ с корупцията. Нито да се изказваш по темата пред камера.

2. По кой критерий лидерката определя, че само някой (тя и Президентът) прави нещо, а другите, които наскоро се отчетоха с доклади, не го правят? Сещам се за някои неща, които социалистическата лидерка прави без да и трепне окото, но другите политици внимават да не я повтарят.

3. Защо лидерът на една партия си позволява да приватизира Президента, за да се изкара герой в една очевидно неслучваща се за тях битка ? Как точно заедно правят нещо, в случая „борба“? Това, че Президентът не може да се ангажира с инициативите само на една партия е просто дребен конституционен проблем за хора, които вече не са в предизборна кампания.

4. Защо надпартийният Президент решава да прави нещо заедно с лидера само на една партия? *Този въпрос остава в списъка само ако Нинова казва истината.

5. Има ли сговаряне помежду лидера на една партия и Президента срещу другите партии или срещу техните законопроекти ? Така, че единият от тях да оглави борбата, която „само те“ водят, защото „другите партии не искат да го правят“.

6. Защо когато най-силните политически лица ( лидерът на опозицията и Президентът) единствени правят нещо, молят Сашо Диков да им помага?…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.