Разкриха цялата истина за арестувания полицай от 7-мо РПУ! Тренирал при Златко Баретата…

Александър Цонев

Във фитнеса на сочения за наркобос Златомир Иванов-Баретата е тренирал закопчаният полицай Александър Цонев от Седмо РПУ. Той основал собствен отбор по жиу жицу и граплинг и наел компрометираното помещение на сочения за наркобос номер 1 у нас. Доскоро въпросният фитнес на бул. ДЕвлоги и Христо ГеоргиевиУ се управляваше от съпругата на Златомир – Калина. Малко след като Баретата бе прострелян пред Съдебната палата, фитнесът запустя и явно е бил отдаден под наем на ченгето от Седмо и неговия съдружник.


Александър и колегата му Осман бяха задържани в мащабна акция на ГДБОП, след като бяха разобличени. Според обвинението в рамките на година те са осигурявали чадър на дребни наркодилъри в „Студентски град“ и дори ги снабдявали с конфискувана дрога.
Ченгето Цонев било добре познато в района. Посещавал редовно фитнес залите, където се тренирали бойни изкуства и събирал едри момчета под опеката си.

С юмруци и нагло поведение полицаят Александър Цонев безцеремонно си проправял път в нощния живот, като се хвалел наляво и надясно, че е безупречен боец, разкриха пред „България Днес“ негови познати.
Малко след като започнал в полицията, се взел много на сериозно. Рязко се замогнал финансово, подкарал мерцедес и си наел луксозна квартира в тузарския квартал „Витоша“, за която плащал 1000 лева.

„Помня го много добре. Не беше член на клуба по муай тай, но идваше да тренира. Веднъж обаче искаше да влиза вътре в залата с външни обувки. Направих му учтиво забележка, но той се държа нагло. Пита ме коя съм аз, зная ли той кой е. Каза, че повече нямало да идва заради мен“, спомня си служителка на спортната зала в „Студентски град“, пожелала да остане анонимна. Там Александър идвал на тренировки и се опитвал да се сближи с едрите мъжаги.

Подобна история ни разказа и служител на друг клуб по жиу жицу. Александър се вясвал рядко на тренировки и никой не знаел, че всъщност е ченге. Тренирал няколко вида бойни спортове като ММА и граплинг и дори спечелил първи места в категория 100 килограма. В крайна сметка не успял да отговори на очакванията на треньорите си и създал собствения си отбор.
Въпросният фитнес, собственост доскоро на Баретата, преди това се управляваше от друг компрометиран спортист – Гълъбин Боевски. Той бе заловен с кокаин в Бразилия, където дори не излежа присъдата си, защото бе помилван от Дилма Русеф.
Във вторник специализираният съд остави в ареста Осман и Александър, които действали по перфектна схема. Те получавали по 2 бона от дребните дилъри в „Студентски“, за да не им правят акции. В замяна дилърите пласирали и тяхна дрога, след което им се отчитали.


При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от полицаите са намерени разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Полеви тест показал, че това са амфетамини. Двамата служители на МВР развивали престъпната си дейност изключително внимателно. Комуникирали с ДподопечнитеУ си дилъри чрез интернет приложения и телефони, използвани само за връзка помежду им. С постановления на обвинител от специализираната прокуратура на двамата е наложен арест за срок до 72 часа. Във вторник в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за това да им бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.


До задържането им двамата работели в Седмо РПУ в столицата в отдела за противодействие на наркоразпространението. Служители на „Вътрешна сигурност“ започнали да ги следят още през юли.

Разпитват подсъдим за полицаите

Божидар Милев ще бъде разпитан като служител на Седмо, научи „България Днес“. Той бе задържан през април миналата година заедно с друг полицай – Николай Апостолов. Двамата също са покровителствали дилъри, но и са набирали такива. Предпочитали жени, които да могат да разнасят стоката из ДСтудентски градУ и да проституират.
Божидар Милев е на 24 години и дори си позволи да стреля срещу колега от отряд „Кобра“. Той и аверът му Николай в момента са подсъдими и се намират в Софийския затвор, докато приключи делото.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории