Полицейският синдикат заплаши да саботира европредседателството: Ако не се изпълнят исканията ни…

Национален протест на МВР пред нардното събрание (2)

Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с протестите си и по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това заяви пред Фокус Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Полицаите излязоха днес на национален протест. Исканията им са няколко, като основното е повишаване на доходите им поне с 15%.

След като станаха ясни предварителните сметки в бюджета, повишаването на доходите на полицията вероятно ще е с около 5-6%, което ще струва на хазната около 55 – 60 милиона лева.

„Днешният протест е част от програмата за протестни действия, която ние оповестихме още в началото на юли . заяви Валентин Попов. – Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с протестите и по време на българското председателство на Съвета на ЕС“.

Председателят на СФСМВР поясни, че на днешния протест очаква да дойдат всички, които не са ангажирани служебно.

„Никога не правим предварително прогнози колко колеги и приятели ще се включат в наши протести. Истината е, че разчитаме на почти всички, които не са ангажирани служебно да дойдат“, каза Валентин Попов.

Той подчерта, че неглижирането на исканията и оставането на заден план на проблеми, свързани с МВР и заплащането на служителите, минава всякакви граници.

„Време е да се сложи край“, категоричен бе той.