Само в 7DniSofia.bg

Днес, 16 часа: Очакваме голямата новина от Григор! 4-а титла от Шлема и нещо, което никога повече няма да видим!

7 Dni Sofia22.10.2017
Григор Димитров

Григор Димитров се изправя срещу Хуан Мартин дел Потро днес от 16 часа във финала на турнира от сериите АТР250 в Стокхолм. Хасковлията, който е водач в схемата, елиминира Фабио Фонини с 6:3, 7:6(2), а аржентинецът – шампион от US Open 2009 и актуален носител на отличието в шведската столица – надви драматично Фернандо Вердаско с 6:7(4), 6:4, 7:6(1) в другия полуфинал.

Това е възможност за Григор да спечели четвърта титла през 2017 година, което не се е случвало никога в кариерата му – той триумфира в Бризбън, София (АТР250) и в „Мастърс“-а в Синсинати, като стигна и до полуфинал на Australian Open. Димитров е шампион в Стокхолм от 2013 година, на следващата пък отново игра финал, а миналата бе спрян именно от Дел Потро на полуфиналите.

Григор Димитров вече изпревари Марин Чилич на петото място в класацията “Надпреварата за Лондон“, която се изготвя на базата на спечелените точки само през календарната година и според която ще бъдат определени осемте участници в заключителния за сезона турнир Финалите на АТР – съвсем скоро българинът официално ще бъде потвърден като участник в Лондон за първи път в кариерата си.

Ако спечели титлата в Стокхолм, Димитров ще направи актива си за световната ранглиста 3750 точки и ще се залепи за седмия в подреждането Новак Джокович (3765), който така или иначе след „Уимбълдън“ се оттегли да лекува контузия в рамото и ще продължи да губи точки до края на 2017-а. Така пред Гришо се отваря уникалния шанс за първи път в живота си да стане в най-скоро време №7 в света! Нещо, което друг българин никога няма да направи, както не е правил и до сега.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.