Само в 7DniSofia.bg

Владо плацентата отново в затвора! Задържаха го за незаконно оръжие и укриване на 22-ма бежанци

Владо Плацентата

Владимир Стоянов, станал известен като Владо Плацентата, отново е бил задържан, съобщава „Телеграф“. Информацията бе потвърдена и от Би Ти Ви.

Този път арестът му е заради незаконно притежание на пушка. За задържането му е потвърдил районният прокурор на София Радослав Димов. С

Срещу Стоянов е образувано дело за това, че преди около година укривал 22-ма бежанци в къщата си в района на Западен парк. Там разследващите открили в близките храсти захвърлена пушка, а експертиза доказала, че отпечатъците по нея са именно на Стоянов.

Стоянов бе освободен от ареста наскоро. Той бе задържан заради побоя над д-р Гагова от АГ „Шейново“. Той преби акушерката в началото на юли тази година, когато се роди детето му. Стоянов се нахвърлил върху Гагова, защото отказала да му предаде плацентата на бебето му. Именно тогава Стоянов стана известен в публичното пространство като Владо Плацентата.

Два месеца по-късно обаче той бе пуснат, тъй като изтече законовият срок на задържането му.

Още след инцидента стана ясно, че Плацентата е поклонник на идеята за вечна младост и имал интереси да прави опити в тази насока. Именно заради това се нуждаел от стволовите клетки, съдържащи се в плацентата.

Разследващи разкриха, че заради съмнение за нелегална биологична лаборатория в дома му е правен обиск. Такава обаче не била открита.

Освен делото за побоя над лекарката и за укриването на 22-ма бежанци, на сметката на Плацентата се води и друго дело.

Оказало се, че той противозаконно е лишил от свобода част от чужденците, които приютявал срещу заплащане. Държал ги под ключ, като преди това им събрал личните документи. След това обаче част от потърпевшите се оплакали на полицията.

Софийският районен съд ще решава днес дали да остави Стоянов в ареста, или да му наложи друга мярка за неотклонение.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.