Левски и ЦСКА се изправят в 142-ото дерби между двата отбора. Двата отбора през този сезон са в изключителен подем и феновете очакват сблъсъка с голямо нетърпение. За първи път от доста време „сините“ и „червените“ се представят силно и това доведе до големия интерес към дербито. Очаква се близо 30 000 да пристигнат да гледат срещата.

Сблъсъкът между двата гранда на Националния стадион „Васил Левски“ започва в 16:00 часа. Срещата е от 13 кръг на Първа лига.

Дилемата е наистина зверска! Загубилият мача губи не само битката за София, а може би и за България, защото ще изостане още повече зад отбор №1 у нас Лудогорец. Да не забравяме, че точно срещу „зелените“ е следващия мач на ЦСКА, което предполага повече напрежение там.

Битката между двата тима ще противопостави два различни стила. Всички се питат: Кой ще надделее? Защитата на Левски или нападението на ЦСКА. Под ръководството на Делио Роси „сините“ практикуват типично италиански маниер – първостепенната задача е да не се допусне гол, а след това идва всичко останало. Затова и тимът вкарва предимно от статични положения. При „червените“ пък водеща е атаката, където Фернандо Каранга е трудно удържим за противниковите защити.