Само в 7DniSofia.bg

Жестока вест в актьорската гилдия! Не успяхме да спасим Чечо! Звездата от „Каналето“ си отиде на 44 г.

7 Dni Sofia20.10.2017
чечо

На 44 години си отиде актьорът Стефан Щерев-Чечо, съобщиха от Съюза на артистите.

Организирани във Фейсбук, преди дни негови колеги, приятели и почитатели се стичаха да даряват кръв за него, приет по спешност във ВМА. В четвъртък, 12 октомври, Щерев трябвало да пътува за Хасково, където имал представление, но се почувствал зле и бил откаран в болница. Болестта, за жалост, повалила актьора.

По ирония след броени дни ще видим отново живия Чечо – на 31 октомври в Дома на киното, когато е премиерата на новия български филм с негово участие „Трансгресия“. Филм за връзките – свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или просто сънувани.

„Трансгресия“ е сред десетките игрални и късометражни филми, в които е играл актьорът. Познат е и с участията си в „Шоуто на Канала“ и в „Станция Нова“. Публиката ще го помни и с присъствието му в театъра – от ролите му в Народния театър, „Сълза и смях”, Малък градски театър „Зад канала, Театър „София”, а в последните години основно в Сатиричния театър.

Стефан Щерев е роден през 1973 г. в гр. Губкин, Русия, където тогава са работили родителите му. Завършил е Академията за изкуствата в Нови Сад и НАТФИЗ. Известно време е играл на свободна практика. Извън България е работил с Алън Гуд, Ксавие ле Роа, Нандан Кирко, Томи Яженич, Далия Ачин.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.