Няма такъв куриоз! Пенсионер си паркира колата в София, видя как я крадат, а две години по-късно…

кола

Мъжът паркирал автомобила си, но по-късно установил, че вече го няма. “Веднага се обадих в полицията. Те иззели някакви записи от камера. Пуснаха ми записа, на който се виждаше как си идва от пресечката крадецът, оглежда се, отива към колата, влиза в нея с приспособление. След 10 секунди колата тръгна и изчезна”, разказва Димитър пред Нова тв.

МВР впряга ресурс. Прокуратурата също. И започва голямото търсене – и на крадеца, и на автомобила. То продължава около половин година. „Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, казва Димитър. За него случаят приключва.

Минават още две години и половина. Това лято неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола.

Сметката за тригодишния престой на наказателния паркинг се оказва солена – близо 16 000 лева.

Абсурд, но факт, признават от МВР и от Центъра за градска мобилност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *