Социалният министър със страхотна новина за заплатите, детските добавки и пенсиите през 2018 г.

пари

„Имаме устойчива тенденция за увеличаване на доходите на българите. Това се наблюдава през последните две години, а също така очакваме да се запази и за следващата“. Това заяви в сутрешния блок на БНТ социалният министър Бисер Петков.

„Размерът на гарантирания минимален доход не е повишаван от 2009 г. Ние предложихме той да се увеличи от 65 лева на 75 лева. Тези десет лева ще има различни проекции в различни социални плащания“, уточни той. Социалният министър даде пример с това, че над 500 хиляди хора с увреждания ще могат да се възползват от него. „Семейните помощи за деца се определят със Закона за бюджета, но ние предлагаме в Бюджет 20118 г. да има повече пари в тази насока.

По настоящем право на помощи за деца имат семейства, чийто доход на лице от домакинството е до 400 лева. Ние предлагаме той да се увеличи на 450 лева“, каза Петков

„Семейства, които получават доходи до средната заплата за страната, което е около 100 лева, сега нямат право на детски добавки. Ние целим с промени да включим още около 20 хиляди семейства, които са попадат в тези критерии“, изчисли социалният министър. „От 1 юли 2018 г. всички пенсии ще бъдат увеличени с 3,8%. Този ръст е значително по-висок от този, който имахме тази година – 2,4%. За целта ще са ни необходими над 500 милиона лева“, изчисли Петков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории