Йордан Цонев изригна: Национализмът на Патриотите е на тема „бийте циганите и турците“, но това е една пета от населението…

Йордан Цонев

Етнонационализмът е това, срещу което се борим. Това заяви в парламентарната пленарна зала зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в отговор на декларацията на „Обединени патриоти“ в защита на вицепремиера Валери Симеонов. По-рано в декларация „БСП за България“ поиска оставките на Валери Симеонов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Цонев припомни, че ДПС първи поискаха оставката на Симеонов. Ние сме против участието на етнонационалистите във властта, защото тонът и езикът, които се използват от Валери Симеонов, по никакъв начин не спомагат за единството на нацията, напротив – разделят хората, настройват една етническа група срещу друга, заяви Цонев.

Той посочи, че речта на Сидеров е била с тон и по начин, който предразполага към диалог, но тонът на останалите му колеги не е такъв. Думите имат силата да градят или да рушат, посочи Цонев. Има огромна разлика между партиите в Европа, които наричат себе си националистически, и вашите формации, обърна се Цонев към Обединените патриоти.

„Тук това е национализъм на тема „бийте турците и циганите“. Е, добре, това е една пета от населението на България. Как си представяте, че това може да бъде пример за подражание или да укрепва единството на нацията или стабилността на държавата? Няма как такъв тип правителство да допринася за просперитета и стабилността на държавата. Затова ние искаме оставката на Валери Симеонов, като човекът, който е използвал най-лошия език и е направил най-много грешки в тази област“, каза Цонев.

По думите му европейските партии, които Волен Сидеров сочи като патриотични, не са етнонационалистически. „Да, те се обявяват срещу диктата на чиновниците в Брюксел, против начина, по който функционира ЕС. Ние като проевропейска партия също казваме, че ЕС трябва да се реформира“, коментира Цонев.

Източник: novini.bg

коментар

  • Ясен Желязков

    19.10.2017 at 19:30

    Остава ни тихо да чакаме да станат 1/2 или 2/3 и пак така тихо да сменим името на държавата. За подходящи имена на бъдещата държава предлагам Индо-българия, Турко-индобългария. Може би най-добре ще е Бивша Източна Турска индорумелийска провинция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории