Само в 7DniSofia.bg

Тома Биков с остър коментар за „Брадър гейт“ и БСП: Те са като в романа „Тютюн“. Единият брат комунист, другия – капиталист…

Тома Биков

Гуша за гуша се хванаха депутатите от ГЕРБ и от БСП Тома Биков и Стоян Мирчев в сутрешния блок на Нова телевизия. Повод беше шуробаджанащината при назначенията във властта.

„БСП излязоха на пресконференция и си изкараха яда върху нас за това, че са арестували брата на техен депутат. Нямахме намерение да коментираме ситуацията дали народният им представител да си подава оставката, не е наша работа“, каза Тома Биков. И обвини социалистите в двоен стандарт – когато ставало дума за техен човек, той се считал за невинен до доказване на противното, а хората от ГЕРБ били виновни априори.

„При роднинските връзки, които ние изнесохме на ГЕРБ – и в Хасково, и на други места, тях става дума за много пари. А братът на нашия колега да си понесе своята отговорност. Още повече, че Георги Стоилов казва, че не поддържа много добри роднински връзки с брат си. Тук не става дума за разпределяне на обществен финансов ресурс, за какъвто става при ГЕРБ. А за криминален случай“, контрира депутатът от БСП Стоян Мирчев.

„Съгласен съм, че всеки има роднини и не може да носи отговорност за тях. БСП представя случая с брата на Георги Стоилов като в романа „Тютюн“. Единият брат капиталист, другия – комунист“, скочи Тома Биков. Той коментира и случая, който повдигна соцдепутатът Таско Ерменков, че шефът на Държавната агенция за разузнаване е втори братовчед на Бойко Борисов. „Директорът на Агенцията за разузнаване, вижте какви служби намесваме вече, излезе и каза, че няма никакви роднински връзки с премиера. Таско Ерменков, който има претенции, че е бил разузнавач навремето, ми идва повече. Ако всички разузнавачи са били като него, ми е ясно защо системата се срина“, отсече Биков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.