Шокираща статистика: 12 на сто от българските деца се „отглеждат“ по скайп от родители в чужбина…

сайт компютър хакер

51% от българските деца живеят в непълни семейства, а 12 на сто от децата у нас се „отглеждат” по скайп от родителите им, които са на гурбет в чужбина.

Тези данни представи председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева на конференцията „Партньорство училище – родители – добри практики и решения“, организирана от Министерството на образованието и науката.

„Колегите от Видин казват, че ако ние не сме, за да проследим ученика дали се е нахранил, дали е на топло, дали се е прибрал, дали си е купил учебници и дали редовно се подготвя за следващия учебен ден, няма кой да погледне това дете”, коментира Янка Такева трудностите на учителите, които работят с ученици, чиито родители са на работа в чужбина.

Такева добави, че „със смартфоните и по скайпа това дете си говори със своите родители, но те не знаят дали то е вкъщи, на улицата или на друго място”.

Никой от нас, учителите и директорите, не може да замести майката и бащата в училище, каза Янка Такева, цитирана от БТА.

Тя постави и въпроса за нарушения баланс в комуникацията между родителите и училището. Тя попита „кой докъде и как трябва да се намесва в работата на образователната система и да определя политиките за развитието й”. Трябва да се намери балансът на доброто общуване в образованието и в основата на него да стои доверието, каза Такева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории