Ревизоро разкри голям политически чадър и публично направи Марешки за смях

Емил Димитров Ревизоро

Контрабандата поражда корупция, корупцията – контрабанда и като се изправиш срещу тях става много трудно. Веригата е от граничните служители, митничарите, данъчните служители, които не успяват да работят в синхрон. Това заяви председателят на комисията за противодействие с контрабандата Емил Димитров – Ревизоро в студиото на „Здравей България“. От комисията вчера стана ясно, че МВР са изключително добре информирани.

Първенци по прозрачност се оказват ниско алкохолните предприятия, които са светъл лъч в България. По отношение на високо алкохолните напитки, Ревизоро заяви, че в момента три лобита се атакуват, за това кой вкарва контрабанден алкохол. Той е категоричен, че когато се залови такъв алкохол трябва да се провери от къде идва и, ако е необходимо дори да се отнемат лицензи.

По отоншение на тютюна, председателят на комисията е категоричен, че когато не се изкупува от големите компании, отива на черния пазар. „Няма как една машина за цигари да се купи просто така на търг, за какво ще се използа?! Средствата с които се произвеждат акцизни стоки трябва да са под контрол“, заяви Ревизоро.

Водещият Виктор Николаев се опита да подведе Патриота с думи на Веселин Марешки от преди няколко дни, който заяви: „Пуснахме вълка да пази стадото“. „Той е единственият от всички 240 депутати, които гласуваха против това аз да оглавя комисията. Да е жив и здрав Св. Веселин Варненски“, коментира лаконично Ревизоро постоянните атаки от страна на лидера на „Воля“ срещу него.

Ревизоро за първи път разкри и къде е големият политически чадър. Според него това е именно неприемането на един закон, години наред при няколко министри и правителства. „Танкери от години идват на митниците, там си затварят очите, дори административно не се искат лицензи. То това е един вид чадър“, обясни Емил Димитров.

За корупцията в митниците Ревизоро даде пример със заплатите на пожарникарите. „Митничарите не взимат повече пари, представете си как идва един камион, предлагат му 100 хиляди, на какво изкушение е подложен. Липсва мотивация там“, заяви още председателят на комисията за борба с контрабандата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории