Адвокатите на Борисов сразиха Йончева в съда! Представиха документи, доказващи приходи от 690 хил. лв. от БНТ

Йончева и Борисов

С лавина от доказателствени искания засипаха съда адвокатите на журналистката и настоящ депутат от левицата Елена Йончева и на премиера Бойко Борисов на първото заседание по делото между двамата.

Йончева съди за 20 хил. лева Борисов и партия ГЕРБ заради изявление през март по време на предизборни прояви във Варна и Бургас. На тях Борисов бил казал, че държавата е трябвало да заплаща нейни филми.

Адвокат Георги Атанасов, който представлява депутатката поиска да бъдат разпитани четирима свидетели, които да договорят за нея като журналист и какви психически и физически проблеми й е създало изказването на Борисов.

Това са журналистката Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова. Защитникът представи и диск от Нова телевизия с репортаж от предизборната изява на Борисов във Варна.

Адвокатите Марин Марковски и Божидар Терзийски, които представляват Бойко Борисов представиха 72 документа, които се доказвало, че между 2004 и 2009 година Йончева е получила 690 000 лева от БНТ. В тези документите имало справки за филмите, които тя е направила и за получените суми. Те също призоваха да бъдат разпитани трима свидетели, сред които и пиари на партия ГЕРБ. Двамата защитници настояха и да бъде направена съдебно-техническа експертиза, защото по думите на адв. Терзийски в интернет пространството имало около 30 профила на Бойко Борисов, 20 от тях били фен страници.

Тази експертиза се иска, защото се твърди, че на фейсбук страница на Бойко Борисов е имало видео с неговото изказване по повод на Йончева. Защитниците отричат да е имало такова видео. Те настояват и съдът да установи дали между 2005 година и 2009 година Йончева е живеела на семейни начала с бившия премиер Сергей Станишев. По думите на защитниците това е бил най-активния й период, в който е правила филми.

По всички искания съдът ще се произнесе в закрито заседание. Решението ще стане ясно на 5 декември, когато делото продължава. Днес в Софийския районен съд не бяха нито Йончева, нито Борисов, само техните адвокати.

Източник: 24 часа

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.