Елена Йончева попиля Борисов: Той е човек с власт и чувство за безнаказаност

елена йончева

Делото ми срещу премиера не е просто дело между двама души. По време на предизборната кампания Бойко Борисов отправи клевети по мой адрес. Става дума за моите филми, че държавата е платила милиони от тях. Освен това, че съм се възползвала от г-н Станишев. Това каза Елена Йончева от БСП в ефира на БТВ.

„През моята практика съм направила около 60 документални филми. През това време около 4. Нямам нищо общо с платени от държавата пари. Никога не съм кандидатствала за субсидии. Освен това направих справка в БНТ дали са превеждани държавни средства за мои материали през 2000 година“, коментира журналистката.

„По време на кампанията казах, че ГЕРБ краде от програмата от санирането и оградата по границата се прескача. След това последваха заплахите от Бойко Борисов. Неговият адвокат казва, че г-н Борисов не е имал предвид мен. Това ме изненадва. От думите му не се разбирало за кое лице става въпрос. По-интересно е, че г-н Марковски казва, че по време на избори може да се лъже и това е нормално“по думите на Йончева. „Оказва се, че в кампанията всички средства са позволени. Това трябва да намери отзвук в обществото“.

„Делото, което заведох е за 20 000 лева и ще ги дам за благотворителност на семействата, които нямат деца“, подчерта тя.

„Не мога да простя, защото това не са лични взаимоотношения. Тук става дума за човек с власт, който набеждава един човек. Усещането за безнаказаност. Политиците в България се чувстват безнаказани“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.