Корнелия Нинова в атака за София, търси кандидат да спре Фандъкова! Ще почервенее ли столицата за първи път?

7 Dni Sofia10.10.20174940
Корнелия Нинова (7)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от сега стартира битката за София, като е поставила пет опорни точки, по които да работи. „Отсега започваме подготовка за местни избори 2019г. Няма да чакаме последния момент. Очакваме градската организация да изготви силна програма за София с предложения за решения на наболелите за столичани въпроси”, заяви Нинова пред столичните симпатизанти.

Като основни проблеми Нинова смята да изтъкне транспорта, Топлофикация, концесията на водата, презастрояването и зелена София.

Нека тази програма да бъде конкретна и ясна. Направихме две национални срещи с нашите кметове и общински председатели. До местните избори трябва с тяхна помощ да изготвим изцяло нов закон за местното самоуправление и местната администрация, който да постави на друга основа отношенията държава и общини. Отсега мислете за кандидат за кмет на София. Моделът кум гейт в общините трябва да бъде разбит. Това не е битов въпрос, а проблем на държавността. Резултатът от изборите във Вълчи дол и Трън е следствие и от този модел. Той не е израз на свободния избор на хората. Млади във Вълчи дол ми споделиха, че кандидатстват за работа в местните администрации и заедно с молбите им дават декларации, че стават членове на ГЕРБ, иначе няма да ги допуснат. Възрастни ми се оплакаха, че щом гласуват за нас, ще им спрат топлия обяд от социалната кухня”, допълни още соцлидерката.

Според нея победите, с които се кичат от ГЕРБ са резултат от натиск, страх и дори купен вот. “Имаме голяма задача-да освободим народа си от това бреме и да му осигурим спокоен и свободен вот и да избират по вътрешно убеждение, а не под заплаха.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща на ръководството на столичните социалисти с над 600 председатели на Основните партийни организации на левицата в София”, допълни Нинова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *