Само в 7DniSofia.bg

Финансовата шефка на ГЕРБ: Единствена отговорност за Антон Тодоров е да си подаде оставката“!

7 Dni Sofia09.10.2017
Антон Тодоров

Господин Тодоров остава част от нашата група. Всеки депутат стои зад думите си. Той е от гражданската квота. Той малко не си мери езика. Онзи ден ме хвана срам, когато в парламента имаше цветисти реплики разменени между него и Славчо Велков за едни панталони. За мен парламентът е място, което трябва да се уважава. Всеки депутат трябва да си преценява приказките. Той е гражданска квота и носи отговорност за думите си. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ в „Здравей, България“.

Преди това пък Виктор си позволи да дръпне дълго слово и да благодари на всички, които застанаха зад него след като в петък в студиото имаше спречкване между него, Антон Тодоров и по -късно Валери Симеонов. „Що се отнася и до това кой говори от студията. Ние носим отговорност кой избираме и кой е в политиката. Всички сме виждали много политици, паднали от столчетата на властта, казвам го, защото се заговори преди дни за столчета. Искам да благодаря на всички, разбрах, че искате да задаваме въпроси – всякакви. Лавинообразна подкрепа получих, благодаря“, каза той.

„Пресслужбата на МС е задължена да отразява различни позиции на премиера и вицепремиера. Тя е разпространена като позиция на Валери Симеонов, а не като позиция и решение на правителството. Той е част от кабинета, но в случая позицията е лично негова“, каза Стоянова относно ултиматума на Валери Симеонов, искащ извинение от 4 медии, качен на сайта на Министерски съвет.

„Аха, да разбирам, че той си води колонка на сайта на МС“, запита заядливо Николаев.

„Моля ви, недейте така. Не е това“, отвърна Стоянова.

„Мисля, че и господин Тодоров и господин Валери Симеонов са доста свободни в изказа си. Имат склонността да иронизират и просто тук минаха границата. Затова се получи целият този отзвук. Искам да кажа, че правителството и ПГ ГЕРБ се разграничават от казаните от тях думи. Антон Тодоров е избран от народа и единственият начин да понесе максимална отговорност е той да си подаде оставката, ние не можем да направим това вместо него. Ама защо ме разпитвате мен за книгата му и за някакви шайки. Поканете го него, не му давайте 10 минути, а 40. Пържите такива като мен, които не могат да ви отговорят. Аз се интересувам от икономически теми“, каза тя.